Főoldal
"Érezd a gyep
       harmóniáját!"
A Polder Kft. termeltetési és vetőmag tisztítási szakemberek profi csapatával dolgozik együtt. Fűmag keverékek összeállítása mellett a vetőmagvizsgáló laboratórium keretein belül folyamatos minőség-ellenőrzés és fejlesztés képezi mindennapi tevékenységük részét.
Termékeink

Gyepvetőmagok termeltetésével, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó cégünk a vetőmag szakma e speciális területén a hazai piac egyik meghatározó szereplője. Hosszú évek tapasztalatainak figyelembevételével állítottuk össze azokat a fűmag-keverékeket, amelyek állandóan megtalálhatók kínálatunkban. Ezekkel a felhasználói igények nagy része kielégíthető. A keverékek összetevőinek döntő hányadát a saját termeltetésből származó hazai fajták (a pázsitok létesítésére ajánlott keverékeknél saját nemesítésű fajták) adják.

Pázsitok, különböző gyepfelületek kialakításához általában több fajból (azon belül fajtából) álló fűmag keverékeket használunk. Az egy fajjal történő telepítésre (un. tiszta vetés) ritkán kerül sor. Rendszerint rossz adottságú területeken történő takarmány előállítás céljából jön szóba néhány nagy hozamú szálfű (pl. magyar rozsnok, csomós ebír, nádképű csenkesz) egyfajú telepítése.

A fűmag keverékekkel történő telepítés mindenképpen kedvezőbb eredményt ad. Gondoljunk csak arra, hogy a keverékben szereplő fajok tulajdonságai és termőhelyi igénye különböző, így az eltérő termőhelyeken más és más komponens kiteljesedése biztosíthatja a zárt állományt.

Az eltérő fejlődési sajátosságokkal bíró fajok jól kiegészítik egymást állományuk kialakításában (pl. tarackos és bokros növekedésű fajok). A díszgyepek esetében is magasabb esztétikai értékű pázsit alakítható ki a megfelelő levélszélességű, levélszínű és más eltérő tulajdonsággal rendelkező fajták összeválogatásával.

A következőkben részletesebben is tájékoztatást adunk a jelenlegi ajánlati listánkon szereplő fűmag-keverékeinkről. Bemutatott keverékeink között megtalálhatóak a telepítés és gondozás vonatkozásában nem a legigényesebb, de egyúttal strapabíró, jó minőségű pázsitot biztosító keverékek, ugyanakkor foglalkozunk igényesebb, szakszerű telepítést és hozzáértő gondos ápolást igénylő keverékekkel. A pázsit keverékeink sorában megtalálható olyan termékünk, amely ritkábban nyírt vagy kaszált zöldfelületek létesítésére, illetve ilyen gyepek felülvetésére javasolható. Kínálatunk tartalmát bővítik a legelő telepítésre ajánlott és kaszáló típusú gyep létesítésére is alkalmas keverékeink, továbbá az útmenti bevágások, töltések, csatornák, részűinek gyepesítésére ajánlható keverékünk.

developed by Webshark
©2009 Polder Kft.ISzombathely, Erkel F. u. 58.ITel/fax: 94/333-525I IAdatvédelemIOldal információkIOldaltérkép