Mezőgazdasági területekre

POLDER-Legelő keverék 20kg

Elsősorban üde vagy félszáraz körülmények közé. A felhasználói igény, és a termőhelyi adottságok ismeretében a keverék fajösszetétele illetve a keverékarány rugalmasan változtatható. (Kisebb testű állatok - pl. juhok legeltetése céljából.)
Vetőmagmennyiség: 40-60 kg/ha
Ajánlatkérés

Jellemzői

Elsősorban üde vagy félszáraz körülmények közé. A felhasználói igény, és a termőhelyi adottságok ismeretében a keverék fajösszetétele illetve a keverékarány rugalmasan változtatható. (Kisebb testű állatok - pl. juhok legeltetése céljából.)

Összetétel

Angol perje ( Lolium perenne L.)
25.00%

 

 


Vörös csenkesz (Festuca rubra rubra L.)
25.00%

2000-ben minősített parkfű. A fajta közepesen tarackosodó, hajtásai félig felálló típusúak. A levélhüvely antociános színeződése az alsó leveleken erős. A levéllemez nem összecsukódó, a fajra jellemző értékekhez viszonyítva széles, a színe középzöld- sötétzöld. A zászlóslevél hosszú és széles. Dús levélzetű sűrűn képződő hajtásai tömött, jól terhelhető, ugyanakkor esztétikus, szép pázsitot adnak. Szárazság- és fagytűrése kiváló. Betegségekkel szemben ellenálló. Maghozó állományainak érésideje középkorai (június 25-30), magtermő képessége kiváló (600-800 kg/ha). Ezerszemtömege rendszerint meghaladja az 1,5g,ot.

Nádképű csenkesz (Festuca arundinacea Schreb)
25.00%

Minősítés: 1979, 2007 Leírás, jellemzés: Szára magas, sima, vastag, általában három nódusszal. Sűrű, széles, szétterülő bokrot fejleszt. Tőlevelei igen hosszúak és szélesek. Szárlevelei jóval rövidebbek. Bugája felálló, éréskor gyengén szétterülő. Gazdasági érték: Alkalmazkodó képessége kiváló. Hideg, nedves talajokon és száraz viszonyok között is jól terem. Korán sarjadzik, gyors fejlődésű, hosszú élettartamú. Termesztési javaslat: Keverékben elnyomja a társfüveket és a pillangósokat, ezért inkább a tiszta vetése ajánlható. Hasznosítható extenzív legelőként vagy szilázsnak betakarítva.

Olasz perje (Lolium multiflorum)
15.00%
  

Réti perje (Poa pratensis L.)
10.00%

2000-től államilag elismert parkfű. A fajta növekedési típusa közepes-félig fekvő. A levél színe középzöld, szélessége keskeny-közepes. Virágzata korán megjelenő, virágzáskor 10-12 cm hosszú, egyenes. Szárazság és fagytűrő képessége kiváló, rozsdával és lisztharmattal szembeni toleranciája egyértelműen kimutatható. Magtermesztés esetén középkorai érésű, szemtermése pergésre nem hajlamos. Maghozama – megfelelő termőhelyen, jó termesztéstechnológiával – elérheti az 500-600 kg/ha-t. Ezerszemtömege: 0,25-0,28g