A POLDER Kft a fajtaismertetőben bemutatott fűfajták vetőmagját saját termeltetés keretében igyekszik biztosítani. A fűmagtermesztésre vállalkozó partnerekkel - hosszú évekre visszanyúló – jó kapcsolat alakult ki. Ennek az alapja a kölcsönösség, megbízhatóság, következetesség mindkét fél részéről.

Kereskedelmi/értékesítési lehetőségeink jelenleg sem elégíthetők ki csak hazai termelésből. Ez természetesen azt jelenti, hogy külföldi cégektől a kereslet kielégítésére vásárolunk vetőmagot. Így bővítjük a fajtaválasztékot és szerzünk be olyan fajok fajtáiból vetőmagot, amelyekből hazai nem áll rendelkezésre.

A POLDER Kft. ezúton is felajánlja a jövedelmező fűmagtermesztés lehetőségét a mezőgazdasági termelőknek, kis- és nagy gazdaságoknak egyaránt. Az eredményes fűmagtermesztésnek egyáltalán nem feltétele a jó termőhelyi (talaj) adottság. A szakemberek körében kialakult nézet szerint a 18 aranykorona alatti talajok esetében terjedt el a fűmag termesztés.

Önök szerint hány gazdaságban vannak ennél rosszabb adottságú szántóföldi területek, amelyeken a ma szinte kizárólagosan termesztett növények termelése során még a közvetlen ráfordítások megtérülése is megkérdőjeleződik? Csak a Dunántúlon, sőt annak nyugati részén maradva is hosszasan sorolhatnánk azokat a tájegységeket, amelyekre a kedvezőtlen adottságú talajok jellemzőek. Ezeken a területeken eredményes gazdálkodást folytatni nagy kihívás – ehhez kell igazából szaktudás és tapasztalat.

Cégünk részletes termesztéstechnológiai leírással és folyamatos szaktanácsadással áll régi és új termelőink rendelkezésére. A fűmagtermesztés technológiai elemeinek ismertetésétől ezért eltekintünk, röviden azonban összefoglaljuk a fűmagtermesztés mellett szóló szakmai érveket.

Fajtaismertetők megtekintése

Jelentkezzen termelőnek!

Űrlap kitöltése