Mezőgazdasági területekre

POLDER-Kaszáló keverék 20kg

A viszonylag száraz területeken is jelentős szénahozamot biztosít. A felhasználói igény és a termőhelyi adottságok ismeretében a keverék fajösszetétele és arányai rugalmasan változtathatók. Elsősorban lovak, szarvasmarhák részére ajánlott.
Vetőmagmennyiség: 40-60 kg/ha
Ajánlatkérés

Jellemzői

A viszonylag száraz területeken is jelentős szénahozamot biztosít. A felhasználói igény és a termőhelyi adottságok ismeretében a keverék fajösszetétele és arányai rugalmasan változtathatók. Elsősorban lovak, szarvasmarhák részére ajánlott.

Összetétel

Vörös csenkesz (Festuca rubra rubra L.)
25.00%

2000-ben minősített parkfű. A fajta közepesen tarackosodó, hajtásai félig felálló típusúak. A levélhüvely antociános színeződése az alsó leveleken erős. A levéllemez nem összecsukódó, a fajra jellemző értékekhez viszonyítva széles, a színe középzöld- sötétzöld. A zászlóslevél hosszú és széles. Dús levélzetű sűrűn képződő hajtásai tömött, jól terhelhető, ugyanakkor esztétikus, szép pázsitot adnak. Szárazság- és fagytűrése kiváló. Betegségekkel szemben ellenálló. Maghozó állományainak érésideje középkorai (június 25-30), magtermő képessége kiváló (600-800 kg/ha). Ezerszemtömege rendszerint meghaladja az 1,5g,ot.

Angol perje ( Lolium perenne L.)
20.00%

 

 


Nádképű csenkesz (Festuca arundinacea Schreb)
20.00%

Minősítés: 1979, 2007 Leírás, jellemzés: Szára magas, sima, vastag, általában három nódusszal. Sűrű, széles, szétterülő bokrot fejleszt. Tőlevelei igen hosszúak és szélesek. Szárlevelei jóval rövidebbek. Bugája felálló, éréskor gyengén szétterülő. Gazdasági érték: Alkalmazkodó képessége kiváló. Hideg, nedves talajokon és száraz viszonyok között is jól terem. Korán sarjadzik, gyors fejlődésű, hosszú élettartamú. Termesztési javaslat: Keverékben elnyomja a társfüveket és a pillangósokat, ezért inkább a tiszta vetése ajánlható. Hasznosítható extenzív legelőként vagy szilázsnak betakarítva.

Olasz perje (Lolium multiflorum)
15.00%
  

Csomós ebír (Dactylis Glomerata)
10.00%

Csomós ebír - Minősítés: 1978, 2008 Leírás, jellemzés: Szára alacsonyabb, puhább, kevésbé szilárd, mint más ismert csomós ebír fajtáké. Levele világoszöld, hosszú széles. Nagytömegű takarmányt ad, de virágzás után a beltartalmi jellemzői gyorsan romlanak Gazdasági érték: Extenzív viszonyok között is jól terem szárazságtűrő. Rozsdával és lisztharmattal szemben ellenálló. Tiszta vetésben legeltetésre, szilázs és fűliszt készítésére egyaránt alkalmas. Termesztési javaslat: A nem öntözött legelők felújításakor és telepítésekor értékes gyepalkotó, vagy egyfajú állományai kaszálhatók, sarjúja legeltethető.

Réti komócsin (Phleum Pratense)
10.00%