Jó talajvédő hatás, kevés ápolást igénylő keverék

POLDER-Töltés keverék 20kg

Jó talajvédő hatás, önmagát megújító növényállomány, kevés ápolás – legfeljebb egy, esetleg két kaszálás – évente.
Vetőmagmennyiség: 40-50 gr/m2
Ajánlatkérés

Jellemzői

Jó talajvédő hatás, önmagát megújító növényállomány, kevés ápolás – legfeljebb egy, esetleg két kaszálás – évente.

Összetétel

Angol perje ( Lolium perenne L.)
40.00%

 

 


Nádképű csenkesz (Festuca arundinacea Schreb)
20.00%

Minősítés: 1979, 2007 Leírás, jellemzés: Szára magas, sima, vastag, általában három nódusszal. Sűrű, széles, szétterülő bokrot fejleszt. Tőlevelei igen hosszúak és szélesek. Szárlevelei jóval rövidebbek. Bugája felálló, éréskor gyengén szétterülő. Gazdasági érték: Alkalmazkodó képessége kiváló. Hideg, nedves talajokon és száraz viszonyok között is jól terem. Korán sarjadzik, gyors fejlődésű, hosszú élettartamú. Termesztési javaslat: Keverékben elnyomja a társfüveket és a pillangósokat, ezért inkább a tiszta vetése ajánlható. Hasznosítható extenzív legelőként vagy szilázsnak betakarítva.

Vörös csenkesz (Festuca rubra rubra L.)
15.00%

2000-ben minősített parkfű. A fajta közepesen tarackosodó, hajtásai félig felálló típusúak. A levélhüvely antociános színeződése az alsó leveleken erős. A levéllemez nem összecsukódó, a fajra jellemző értékekhez viszonyítva széles, a színe középzöld- sötétzöld. A zászlóslevél hosszú és széles. Dús levélzetű sűrűn képződő hajtásai tömött, jól terhelhető, ugyanakkor esztétikus, szép pázsitot adnak. Szárazság- és fagytűrése kiváló. Betegségekkel szemben ellenálló. Maghozó állományainak érésideje középkorai (június 25-30), magtermő képessége kiváló (600-800 kg/ha). Ezerszemtömege rendszerint meghaladja az 1,5g,ot.

Olasz perje (Lolium multiflorum)
15.00%
  

Felemáslevelű csenkesz (Festuca heterophylla Lam.)
10.00%

Az Érdi Gyümölcs- és Disznövénytermesztési Kutató Fejlesztő Kht fajtája, amelynek vetőmag-előállítását a Polder Kft végzi és felhasználja különböző keverékeiben. Jellemző a fajtára a kiváló szárazságtűrése, és a hosszú élettartam.