Kiváló minőségű és jól terhelhető gyepkeverékek

POLDER-Sport keverék 20kg

Gyors kelésű, tartós gyepet ad. Elsősorban kötött talajokra javasolható. Megfelelő gondozás mellett terhelhetősége igen nagy.
Vetőmagmennyiség: 40-50 gr/m2
Ajánlatkérés

Jellemzői

Gyors kelésű, tartós gyepet ad. Elsősorban kötött talajokra javasolható. Megfelelő gondozás mellett terhelhetősége igen nagy.

Összetétel

Angol perje ( Lolium perenne L.)
40.00%

 

 


Vörös csenkesz (Festuca rubra rubra L.)
40.00%

2000-ben minősített parkfű. A fajta közepesen tarackosodó, hajtásai félig felálló típusúak. A levélhüvely antociános színeződése az alsó leveleken erős. A levéllemez nem összecsukódó, a fajra jellemző értékekhez viszonyítva széles, a színe középzöld- sötétzöld. A zászlóslevél hosszú és széles. Dús levélzetű sűrűn képződő hajtásai tömött, jól terhelhető, ugyanakkor esztétikus, szép pázsitot adnak. Szárazság- és fagytűrése kiváló. Betegségekkel szemben ellenálló. Maghozó állományainak érésideje középkorai (június 25-30), magtermő képessége kiváló (600-800 kg/ha). Ezerszemtömege rendszerint meghaladja az 1,5g,ot.

Felemáslevelű csenkesz (Festuca heterophylla Lam.)
20.00%

Az Érdi Gyümölcs- és Disznövénytermesztési Kutató Fejlesztő Kht fajtája, amelynek vetőmag-előállítását a Polder Kft végzi és felhasználja különböző keverékeiben. Jellemző a fajtára a kiváló szárazságtűrése, és a hosszú élettartam.