Kiváló minőségű és jól terhelhető gyepkeverékek

POLDER-Pázsit keverék 20kg

A keveréket alkotó fajok biztosítják a gyors kelést. Viszonylag rövid idő alatt igen szép, mutatós gyepfelületet ad. Terhelhetősége nagy.
Vetőmagmennyiség: 40-50 gr/m2
Ajánlatkérés

Jellemzői

A keveréket alkotó fajok biztosítják a gyors kelést. Viszonylag rövid idő alatt igen szép, mutatós gyepfelületet ad. Terhelhetősége nagy.

Összetétel

Angol perje ( Lolium perenne L.)
40.00%

 

 


Vörös csenkesz (Festuca rubra rubra L.)
40.00%

2000-ben minősített parkfű. A fajta közepesen tarackosodó, hajtásai félig felálló típusúak. A levélhüvely antociános színeződése az alsó leveleken erős. A levéllemez nem összecsukódó, a fajra jellemző értékekhez viszonyítva széles, a színe középzöld- sötétzöld. A zászlóslevél hosszú és széles. Dús levélzetű sűrűn képződő hajtásai tömött, jól terhelhető, ugyanakkor esztétikus, szép pázsitot adnak. Szárazság- és fagytűrése kiváló. Betegségekkel szemben ellenálló. Maghozó állományainak érésideje középkorai (június 25-30), magtermő képessége kiváló (600-800 kg/ha). Ezerszemtömege rendszerint meghaladja az 1,5g,ot.

Felemáslevelű csenkesz (Festuca heterophylla Lam.)
15.00%

Az Érdi Gyümölcs- és Disznövénytermesztési Kutató Fejlesztő Kht fajtája, amelynek vetőmag-előállítását a Polder Kft végzi és felhasználja különböző keverékeiben. Jellemző a fajtára a kiváló szárazságtűrése, és a hosszú élettartam.

Réti perje (Poa pratensis L.)
5.00%

2000-től államilag elismert parkfű. A fajta növekedési típusa közepes-félig fekvő. A levél színe középzöld, szélessége keskeny-közepes. Virágzata korán megjelenő, virágzáskor 10-12 cm hosszú, egyenes. Szárazság és fagytűrő képessége kiváló, rozsdával és lisztharmattal szembeni toleranciája egyértelműen kimutatható. Magtermesztés esetén középkorai érésű, szemtermése pergésre nem hajlamos. Maghozama – megfelelő termőhelyen, jó termesztéstechnológiával – elérheti az 500-600 kg/ha-t. Ezerszemtömege: 0,25-0,28g